tillægslån

Tillægslån – Udnyt din boligs friværdi

Det er dumt ikke at udnytte muligheden for et tillægslån i boligens friværdi – hvis man står overfor en en større investering som ny bil eller et byggeprojekt.

Med store prisstigninger de sidste år på boliger i visse områder, det har gjort at mange danskere har en stor friværdi i deres bolig, og det åbner op for muligheden for at tage et billigt lån i deres friværdt, et såkaldt tillægslån. Har man allerede et banklån eller andre dyrere lån, så er tillægslånet en meget billigere løsning, som kan give mere luft i budgettet. Man kan normalt låne det beløb, som er i forksellen på ens nuværende lån, og så 80 procent af bloigens nuværende værdi.

Her på Nylaan.dk anbefaler vi alle at kigge på muligheden for et tillægslån, så man kan slippe fri af de bånd som bankerne elelr svil kunne have på din privatøkonomi. Det gælder om at få flyttet korte lån med høj rente først. I stort set alle tilfælde vil et langsigtet realkreditlå være billigere end klatgæld i banken i form af billån og boliglån. Det man skal betale mindre i månedlig ydelse skal så benyttes til at afdrage på gælden, og styrke en privat økonomi yderligere.

Sådan skal du gribe det an

Første skridt er at få sin bolig vurderet, for at se om der en mulighed for tillægslån, det kan din bank arrangere, og den nye vurderinger er normalt gældende i seks måneder herefter. Efter at vurderingen er klar, så kanlånet tages hjem. Det skal dog siges at beløbet skal over 100.000 kr. for at det er en god ide, da der også er forbundet omkostninger i forbindelse med stiftelse af et nyt lån, så som tinglysningsafgift, kurtage og lånesagsgebyr. Det er vigtigt at alle omkostninger i forbindelse med et tillægslån bliver undersøgt, så man kan finde frem til om tillægslånet er den bedste løsning.

Fast rente vs. fleksrente

Hvad man skal vælge er lidt af en smagssag, og skal afgøres af hvilken risiko man har lyst itl at tage. Med en fast rente kender man sin ydele mange år frem, og det kan give ro i maven for nogle, mens andre mere er til flekslånet da det er billigere, og hvis det kun er tillægslånet der er et flekslån, så er riskoen begrænset, i forhold til hvis man har et flekslån på flere millioner. Ved at vælge den faste rente har man en form for forsikring, da man kan konvertere sit lån op og ned alt efter hvordan rente udvikler sig, men for at det skal kunne betale sig at konvertre op og ned skal lånet helst være større end 500.000 kr., og det er en ting der selvfølgelig er værd at bemærke.

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>