crowdlending

Crowdlending – et alternativ til bankernes traditionelle erhvervslån

Bankerne har ikke længere monopol på udlån, og i dag kan vi alle sammen være med til at agere bank, ved at låne penge ud til selskaber som har et behov for kapital.

Det er ny måde hvor man kan få sin penge ud at arbejde, og crowdlending er en måde for selskaber at få kapital, hvis de ikek kan eller ønsker at få et banklån, i stedet kan flere private aktører gå sammen, og låne dem penge hvis man tror på selskabets projekt. I Danmark findes der flere platforme til dette vi kan nævne:

De enkelte platforme står for kreditvurderingen af de enkelte virksomheder, og derudfra beregnet en rente som vil blive opkrævet. Det positvie ved denne form for udlån, det er at små og mellemstore virksomheder får adgang til noget kapital, som de i mange tilfælde ikke ville have haft adgang til ellers, og for samfundet er dette godt, da det er med til at skabe real vækst, modsat meget af det bankerne låner ud til, som kun har afkast ofr øje, og dermed bliver mange af pengene investeret i spekulative projekter, som ikke bidrager til ssamfundet, men i stedet skaber ubalance, og f.eks. sender akitter og biliger på himmelflugt.

Andre måder at finansiere sin virksomhed på!

  1. Donationscrowfunding: folk donerer penge til et projekt de tror på, men uden at få nogle pegne retur.
  2. Reward based crowdfunding: dette betyder at man får et produkt igen får det man bidrager med. Når nok har bidraget bliver et produkt sendt i produktion.
  3. Aktie crowdfunding: er når personer investere penge i en virksomhed, mod  at man til gengæld får en ejerandel.
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>